top of page
Over mij

Ik ben copywriter en eindredacteur.

 

Afgelopen negen jaar werkte ik bij Rotterdam Festivals, waar ik begon als redacteur. Ik schreef Uitmails, verbeterde de vindbaarheid van de website en prees de nieuwe voorstellingen van het Luxor Theater aan. Na 1,5 jaar werd ik hoofdredacteur van Uitagenda Rotterdam magazine. Ik maakte 70 Uitagenda’s die in oplage van 55.000 in de stad lagen.

 

Daarvoor schreef ik zeker 1.362 SEO-blogs en hotelteksten bij HotelSpecials. Waardoor ik je alles kan vertellen over de Moezel, ook al ben ik er nog nooit geweest.

 

Ik ben geboren en opgegroeid in Rotterdam. De stad geeft me inspiratie. Naar Ed van der Elsken in het Nederlands Fotomuseum, ontbijten bij Man Met Bril. Ik voel me het best als ik op de fiets door de stad sjees.

 

Ik volgde basis- en middelbaar onderwijs van de Vrije School. Daar ontdekte ik hoe leuk ik het vind om te creëren. Of het nou magazines zijn of houten bakjes met een zwaluwstaartverbinding.

 

Als tegenhanger van de creativiteit van de Vrije School koos ik voor de studie Commerciële Economie. Daardoor kan ik ook met je meepraten als het gaat over branding, cashflows en ROI.

Daarna leerde ik bij in verschillende cursussen. Zo volgde ik de post-hbo Magazinejournalistiek voor hoofdredacteurs op de School voor Journalistiek in Utrecht. In het najaar van 2019 leerde ik de laatste 20% van het schrijfvak in de intensieve cursus Blogpro voor professionals van de Blogacademie.   

Sterkwaardig

 

Renee

renee@sterkwaardig.nl

06-46376733

 

Schieblock unit 5.01

Schiekade 189

3013 AA Rotterdam

 

KvK-nummer: 77108914

Renee Schouwenburg-copywriter-eindredact
bottom of page